25 Mart 2018 Pazar

Hamsi Buğulama Tarifi







Hamsi, balık çeşitleri arasında en lezzetli olan ve en çok tercih edilen bir balıktır. Sağlık açısında da oldukça faydalı olan hamsi, hayatımızda sık sık yer vermemiz gereken bir besindir. Özellikle Karadeniz bölgesinde yaşayanlar hamsiye hemen hemen her öğünde yer vermektedir. Sofralarımızın vazgeçilmezi olan hamsiyi buğulama yaparak hiç denemediyseniz, bu lezzetten mahrum kaldınız demektir. Hamsi buğulama tarifi ile hamsinin bir de bu şekilde tadına bakmalısınız. Hamsinin buğulama şeklinde yapılması hamsi kızartmasına göre daha lezzetli bir yemektir. İçerdiği çeşitli besin değerleri ile hem sağlık açısından hem de tat açısından daha çok tercih edeceğiniz bir yemek olacaktır. Aileniz veya sevdikleriniz ile birlikte seve seve tüketebilirsiniz.

Hamsi Buğulama İçin Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 2 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 adet limon veya limon suyu
  • Zeytinyağı

Hamsi Buğulama Yapılışı

  1. Hamsilerin kılçıklarını ayıklayın ve güzelce yıkayın.
  2. Yıkadığınız hamsileri süzgece koyarak üzerine tuz dökün.
  3. Soğanı ay şeklinde ince ince doğrayın.
  4. Domatesleri halka şeklinde doğrayın.
  5. Orta boy bir borcamın tabanına doğradığınız soğanların yarısını dizin. Daha sonra hamsileri üzerine dizmeye devam edin. Soğanların diğer yarısını da hamsilerin üzerine dizmeye devam edin.
  6. En üst tabana domatesleri yerleştirerek dizme işlemini bitirelim. Dilerseniz üzerine maydanoz da koyabilirsiniz.
  7. Bir kapta zeytinyağı, pul biber, karabiber ve limon suyunu karıştırarak hamsinin üzerine dökün.
  8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 40 dakikaya yakın bir süre hamsiyi pişirin. (Her fırının ayarı aynı olmadığı için yemeği ara ara kontrol etmenizde fayda olacaktır.)
Sıcak servis ediniz. Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Aktif Olamadım olacağım

Arkadaşlar  Durumum yoktu  aktif  olmadım yarını bekleyin bomba gibi  geliyorum